Sociale vraagstukken en maatschappelijke impact
Attila Nemeth, Michel Linnenbank
Tijdens deze sessie ontdek je hoe je de maatschappelijke impact van beleid, interventies en organisaties rond sociale vraagstukken helder en overtuigend in beeld brengt. Aan de hand van ons onderzoek naar de maatschappelijke waarde van reclassering bieden we praktische handvatten die je direct kunt toepassen in je eigen werk. We laten niet alleen zien hoe je impact meet, maar vooral ook wat je ermee kunt bereiken — van effectievere beleidsvorming tot sterkere verantwoording naar stakeholders. Laat je inspireren en versterk jouw bijdrage aan een socialere samenleving.
Biografie
dr.ir. Attila Németh is lector Modelleren van Maatschappelijke Impact bij Hogeschool Saxion. Hij doet dit vanuit zijn interesse in hoe de maatschappelijke (welvaarts)effecten van innovaties, beleid en andere initiatieven inzichtelijk gemaakt kunnen worden, zodat maatschappelijk gezien zo goed mogelijke keuzes te maken zijn.
Hij studeerde Civiele Technologie en Management aan de Universiteit Twente. Na zijn studie is hij daar gepromoveerd en heeft hij aansluitend gewerkt als postdoc en universitair docent. Daarna werkte hij als projectleider/adviseur planvorming bij Witteveen+Bos. Daar werkte hij onder andere aan verschillende projecten op het vlak van maatschappelijke kosten-batenanalyses (MKBA). Vervolgens is hij bij Saxion aan de slag gegaan als teamleider binnen de academie Ruimtelijke Ontwikkeling en Bouw. In 2014 is hij aan de slag gegaan als associate lector bij het lectoraat Community Care & Youth en in 2016 bij het lectoraat Governance. In januari 2017 is hij gestart als lector met het lectoraat Waarde van Reclasseren dat vanaf 2021 “Modelleren van Maatschappelijke Impact” heet.
Michel Linnenbank is senior onderzoeker bij het lectoraat Modelleren van Maatschappelijke Impact. Hij houdt zich als kernteamlid van het lectoraat bezig met beleids- en bestuurlijke vraagstukken. Zijn expertises zijn beleids- en besluitvormingsprocessen, beleidsevaluaties, sturingsmechanismen en samenwerken in complexiteit.
Michel heeft met het afronden van een (Bestuurskundige) master Besturen van maatschappelijke organisaties aan de Vrije Universiteit een bestuurskundige achtergrond. Michel is sinds 2006 als docent bestuurskunde verbonden aan de academie Bestuur, Recht en Ruimte. Sinds 2013 is Michel actief als onderzoeker bij diverse lectoraten. Vanuit deze lectoraten is hij betrokken geweest bij diverse onderzoeken naar intergemeentelijke samenwerking, gebruik en toepassingen van open data bij overheden, maar ook bij studies naar de impact van nieuwe technologieën op de samenleving. Sinds 2017 is hij als onderzoeker bij het lectoraat Modelleren van Maatschappelijke Impact werkzaam.