Oordeelloos nieuwsgierig

Jeanine van Dalen

Jongeren zijn lui, dikke mensen zijn gezellig, mensen met tatoeages zijn asocialer, vrouwen zijn minder ambitieus en mannen kunnen niet multitasken. Zo, dat zijn nog eens krachttermen… hoe gaat dit dagelijks in jouw bovenkamer? Iedereen heeft mentale shortcuts ontwikkeld in relatie tot andere mensen. Deze zijn vaak gebaseerd op persoonlijke eigenschappen, zoals geslacht, haar- en huidskleur, gewicht of fysieke en mentale capaciteiten.

Oordelen en nieuwsgierigheid lijken op het eerste gezicht tegenstrijdig, maar ze kunnen naast elkaar bestaan als je je oordeel als een startpunt gebruikt in plaats van een eindpunt. Aannames en oordelen spelen ook een grote rol in het vakgebied Social Design. Deze beïnvloeden de manier waarop ontwerpers naar problemen en mogelijke oplossingen kijken.

In deze sessie ga jij aan de slag met jouw oordelen, meningen en aannames. Want als je weet wanneer deze opspelen, kun je ook voorbij de aannames blijven luisteren en oprecht nieuwsgierig blijven!

Biografie

Jeanine wil haar maakkracht als ontwerper inzetten om betekenisvolle verandering teweeg te brengen. Ze heeft een eigen ontwerpbureau waar ze haar expertise inzet om culturele en non-profit organisaties te helpen met communicatie- en ontwerpvraagstukken. Jeanine heeft ervaring opgedaan in participatief ontwikkelen, met name door haar betrokkenheid in verschillende community art projecten. Haar ervaring in het werken met gemeenschappen en het faciliteren van samenwerkingen hebben haar geholpen te begrijpen hoe ontwerp een positieve impact kan hebben op mensen en hun omgeving. Ze is ontwerper van de Social Design trainingsroute bij Cibap, vakschool voor vormgeving in Zwolle. In het vakgebied Social Design is empathisch onderzoek een belangrijk onderdeel.

Reserveer je sessie